ACARA MERENTAS DESA SMKKJ 2009

17. 01. 2009 - Telah diadakan acara sukan Merentas Desa peringkat SMK Kunak Jaya 2009. Turut diadakan acara merentas desa terbuka bagi kategori sekolah menengah daerah Kunak yang disertai olek SMK Kunak Jaya, SMK Kunak dan SMK Madai, bagi memilih wakil daerah ke peringkat Bahagaian Lahad Datu.

Juara kategori terbuka lelaki 1 serta mewakili Rumah sukan WIRA, Faizan Hamudin ketika melewati cekpoint L3 untuk mengutip kad yang ke3. Kelihatan polis trafik sedang mengiringi peserta untuk mengawal lalu lintas terutama di laluan Jalan Kunak - Semporna. Gambar atas adalah kumpulan peserta kategori terbuka sedang bersiap sedia untuk memulakan perlumbaan.


Para peserta sedang menuruni laluan berbukit di simpang Kg Sungai Atas - Kg. Pangi.

Pasukan Keselamatan PDRM IPD Kunak, Cawangan Trafik awal-awal lagi sudah bersiap sedia di hadapan SMK Kunak Jaya.Berhimpun di 'Dataran Ilmu' untuk Majlis Penyampaian Hadiah kepada para pemenang.
Urusetia (pelajar), KTBM dan guru-guru, walaupun letih setelah bertugas menjayakan acara merentas desa, tetap bersemangat mengikuti majlis penyampaian hadiah hingga selesai. Syabas.

Gandingan mantap pengacara tetap penuh sensasi SMKKJ, Pn Suridah Rusli dan En Rohaizat Abd Jalil.

Apa yang mencuit hati PK1 dan PK Kokum sehingga menyebabkan mereka tersenyum...?

Pn Basarah (PK Tktn 6) antara penerima cabutan tiket bertuah.

Antara pemenang merenta s desa yang akan mewakili zon Kunak ke Bahagian Lahad Datu.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KEMBALI KE BILIK DARJAH

SELANGKAH KE MENARA GADING

SMK KUNAK JAYA JOHAN FUTSAL PERINGKAT NEGERI SABAH